top of page
  • Asuntosäästö

Asuntosäästö Asua Oy varsinainen yhtiökokous

Kiitos kaikille varsinaiseen yhtiökokoukseen 27.9.2023 osallistuneille osakkaille. Yhtiökokous pidettiin verkkokokouksena ja kokouksessa käsiteltiin yhtiöjärjestyksen ja osakeyhtiölain määräämät asiat, mm. tilinpäätöksen vahvistaminen, puhdas tilintarkastuskertomus sekä hallitukselle ja toimitusjohtajalle myönnettiin vastuunvapaus menneeltä tilikaudelta.


Yhtiökokouksessa käytiin päätöksenteon lisäksi hyvää keskustelua vuokrausasteesta, kassanhallinnasta, korkosuojauksesta ja hallituksen kokoonpanosta sekä osakkaiden osallistamisesta laajemmin yhtiön toimintaan.


Asuntosäästön asukastyytyväisyys on pysynyt loistavalla tasolla ja sitä kautta myös asuntojen vuokrausaste on erittäin korkea. Tällä hetkellä taloudellinen vuokrausaste onkin yli 98%.


Viimeaikoina myös otsikoihin nousseista kassanhallinnan ja likviditeetin haasteista nousi kysymys. Kiinteistömarkkinoilla täyttä likviditeettiä ei yksikään toimiva yritys pysty takaamaan ja massiivinen osakkaiden lunastaminen olisikin haastavaa välittömästi. Yhtiö on kuitenkin varautunut myös suurempiin lunastuksiin erilaisilla työkaluilla. Yrityksen korkosuojaus on myös suojannut lainojen korkojen nousuilta joka helpottaa kassanhallintaa. Yhtiön nettomerkinnät ovat jatkaneet kasvuaan muuttuneesta markkinatilanteesta huolimatta. 


Uskomme että yhtiön valittu sijoitusstrategia tarjoaa hyvin suojaa myös asuntojen hintojen muutokseen, sillä yhtiön strategiana on omistaa hankitut asunnot vuosikymmeniä saaden niistä tasaista vuokratuloa.


Yrityksen hallitus jatkaa virassaan ja hallituksen valinta ei ollutkaan yhtiökokouksen esityslistalla. Kokouksessa käytiin erinomaista keskustelua liittyen osakkaiden osallistamiseksi päätöksenteossa laajemmin ja mikäli aikataulu sen sallii, tuo nykyinen hallitus ehdotuksensa seuraavaan yhtiökokoukseen keväällä.


Suuri kiitos vielä kerran osallistuneille ja hyvää syksyä kaikille!p.s. Pääset tutustumaan vahvistettuun tilinpäätökseen täältä

81 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page